Viktig INFO

Viktig INFO

Ögonfransförlängning

Introduktion

Att vi alla människor har olika förutsättningar är ju inte direkt en myt, utan mer ett starkt faktum. När det kommer till ögonfransförlängning och hur vida hållbarheten resulterar, är från INDIVID till INDIVID. Eller rättare sagt, kvinna till kvinna! Hur man som kund mår och hur dennes vardagsliv ser ut, är ju inget fransstylisten kan påverka. Kvinnokroppen har alltid, så långt man kan minnas, haft förmågan att bli påverkad utav fysiska faktorer(läs mer om faktorerna på sidan) eller psykiska. I och med detta faktum, är ett plötsligt fransfall inte OVANLIGT! Vilket leder till att man som fransstylist inte alltid kan ta ansvar för vad som sker innan behandling eller ännu mindre ansvar för vården av fransförlängningen efter behandlingen, endast under behandlingstiden. Därför har vi en gräns på max 3 dagar att kunna få en kostnadsfri behandling. För att minska missförstånd samt frustration över en fantastisk behandling, så följ din fransstylist rekommendationer. Ögonfransförlängning faller inte bara av, utan en förklarlig händelse!

 

Vanlig tidsperiod: kraftigt fransfall inom3-6dagar

"Glasfransar"

(Fransfall inom 3-6dagar)

 

Begreppet ”Glasfransar” har blivit mer och mer påtagligt och man fått räkna in de i ekvationen för hållbarheten för ögonfransförlängningen. Oavsett hur man som fransstylist ALLTID utför samma arbetsrutiner, så är det en riktig utmaning att få fransarna hållbara, i många fall helt omöjligt. Det är otroligt vanligt i bröstamning, övergångsålder samt intensivträning, då man producerar fram ett ämne mer än vanligt som heter ”SEBUM”. Detta ämne klassas som en kroppsolja, och blir som ett skydd mot kroppshåret. Det utsöndras från talgkörtlarna(hårfolliklar) och smörjer både hårstrå och hud. Oftast är det temporärt men är inte helt ovanligt att det kan bli/vara permanent.

 

Symptom: svettig/fet/olijg hy.

"Lim fel" (1-2dagar)

Det kan uppstå produktionsfel i limmet redan från flaskan, därav har vi den "Policyn" att skulle detta uppstå, ligger det i kundens intresse att informera sin fransstylist om detta inom 3 dagar(!) då fransstylisten ersätter med en kostnadsfri behandling. Är det fel på limmet så märker man det redan vid första duschen. Alla fransar ramlar av utan sin egna naturliga frans.

 

På Salong Gamla Unik upprätthåller vi rätt temperatur och rätt luftfuktighet för att limmet skall bibehålla sin funktionalitet.

 

Luftfuktighet: 45-55%

Temperatur: 19-24 grader celsius

Propylene Glykol

Tänk på att INTE använda skönhetsprodukter som innehåller "Propylene Glykol". Ämnet löser upp limmet och resulterar i att franförlängningens hållbarhet försämras mellan 3-6dagar. Det kan finnas i bl.a. mascara,eyeliner, shampo/balsam eller ögonkrämer etc.

 

Tänk på att ordentligt tvätta fransarna precis innan behandling, då det kan ligga kvar som en beläggning/hölje omkring fransar, som resulterar i ett tidigare fransfall.

 

Vanlig beläggning/hölje; Tårvätska, Sebum(kroppsolja), ögonkräm och Sminkrester etc.

 

Läs på innehållsförteckningen på din produkt!

Kan även heta: Propyleneglykol, 1,2-propyleneglykol, 1,2-propandiol, 1,2-dihydroxipropan, propan-1,2-diol, metyletylenglykol, syntetisk glycerin, monopropylenglykol, propylenglycolum, E 1520 Propan-1,2diol, glycol, monopropylene glycol, propyléne-glycol(franska), propylenglykol(tyska).

Allergisk Reaktion (1-2dagar)

För att undvika någon form av allergisk reaktion eller framkallande ögonsjukdom bör man vid användning av fransförlängningen, tvätta kontinuerligt försiktigt runt ögonen pga smutssamlingar som fastnar i fransraden/roten. Man kan utveckla en allergisk reaktion vid ej rengjorda fransar, pollen(främst under våren/sommaren), infektion i kroppen samt hormonförändringar i kroppen. Vi på salong Gamla Unik rekommenderar vid allergisk reaktion att avstå från fransförlängning. Vi kan ej ta ansvar för återkommande påfyllningsbesök som du själv valt boka in!

 

Vanligaste tiden för allergisk reaktion?

Den vanligaste perioden man kan utveckla en allergisk reaktion är under våren/sommaren under pollen perioden blommar. Det är väldigt viktigt att motverka denna allergi innan den utvecklar en svår allergisk reaktion kring ögonen, då det även kan förekomma ej fortsatt behandling av fransförlängning.

 

Konjunktivit - Symptomen är kliande, röda och irriterande ögon.

Kontaktdermatit - Symptomen är hudutslag på ögonlocket(oftast utlöses av lim).

 

"Gel-Patches & Tejp

Konserveringmedlet i "Gel-Patches" kan ge upphov till allergi! Men även kirurgisk tejp kan man också få utslag ifrån.

Det kan finnas ett ämne i gelékuddarna som orsakar irritation. Om du som kund upplever att det hettar, sticker eller kliar, säg till din fransstylist om att få byta till kirurgisk tejp.

 

Konserveringsmedel finns i alla olika sorters produkter som är avsedda för att användas kring ögonen, exempelvis ögonkrämer, linssköljningsmedel och olika mediciner som skall droppas i ögat. Symptomerna är svullna ögon och röd kliande hud, ibland blåsor och fjällning. Man kan få allergisk reaktion på; lim, primer, tejp, gelekuddar.

Symptomerna kan alltså då visa sig efter ca 48timmar som först.

 

Läkare kan ordinera klådstillande preparat som t.ex. kortikosteroider.

 

Ögonsjukdomar

Bakterier, Virus eller Smutssamlingar som orsakar inflammation i olika områden kring ögonen; körtlar, ögonlocken, fransroten, huden kring ögonen etc.

 

Vanliga ögonsjukdomar

1.Blefarit (båda ögonen är påverkade)

2.Tårsäcksinflammation(en infekterad körtel)

3. Regnbågsshinneinflammation (endast 1 öga är påverkat)

Varför ska DU tvätta dina fransar varje dag?

Blefarit är en inflammation i ögonlockskanterna. Symptomen är skav, irritation och tårflöde. Blefarit är ofta långdraget och återkommande och dom vanligaste symptomen är en brännande och skavande känsla. Ögonen kan även kännas torra och grusiga samtidigt som de rinner. Ögonlockskanterna blir rodnade och svullna och även förekomma fjällande hudavlagringar i fransraden.

 

Behandlingen bygger främst på RÄTT rengöring men någon gång kan läkemedel behövas. Om man ej behandlar detta, är besvären återkommande och långvariga! Det kan även påverka hornhinnan samt bindhinnan. Blefarit uppkommer genom bristande ögonhygien, därför skall fransarna och ögonen rengöras 1-2ggr/dag(!!).

 

Rengöringen innehåller ett ämne som öppnar upp fjällskiktet i franstrået som gör att limmet kan tränga in sig djupare och får bättre fäste. Därför är det alltid BÄST att tvätt precis innan behandling!

Vad som påverkar fransförlängningen

 

Självvalda Faktorer

1.Undvika skönhetsprodukter som är oljebaserade.

2.Intensivträning

3.Vattenfast mascara

4.Bastu el. Bicram Yoga

5.Duschstråle

6.Gnugga-i-ögonen på morgonen

7.Vind (hastigheter som innefattar blåst för fransar).

8. Ej rengjorda fransar

9.Använt en produkt som innehåller Propylene Glycol

 

Faktorer man ej kan påverka

1.Hormonförändringar

2.En sovsida

3.Mycke tårar(tårvätska)

4.Medicinering

5.Stress

6.Infektion i kroppen

7. Ett naturligt byte av din egna frans

8.Bröstamning

9.Vitaminbrist

10.Sorg i livet

11. Tillfällig eller permanent oljig/fet hy

 

Faktorer som Fransstylisten kan påverka

Är endast bedömningen utav vald längd samt böj efter kundens franskvalite! Vid för kort erfarenhet eller "fel" rådgivning med kunden, kan det förekomma bedömning av för lång längd samt böj, då kundens franskvalite ej orkar bära upp fransförlängningen. Börja ALLTID kortare och arbeta sig successivt framåt på millimeterna. Risken med denna fel bedömningen av franskvalite är att DU som kund tappar fortare din egen naturliga frans.

Denna "felbedömning" kan orsaka belastning för hårsäcken och det kallas för traktionsalopeci.

Detta innebär att konsfransen skadar hårsäcken och gör att franstillväxten saktar ner. En konstfrans bör ej vara längre än 1/3 till 1/2 av kundens naturliga frans.

Copyright © All Rights Reserved