Efter Behandling

PLASMA SKIN LIFT

DIREKT EFTER BEHANDLING

Du kommer att kunna återgå till dina vanliga aktiviteter direkt, dock ingen träning de första dagarna tills mikroskorporna fallit av. (Får inte svettas).

Du kommer förmodligen inte att se ut som ditt bästa jag de första dagarna pga svullnad och rodnad.

Det är absolut förbjudet att klämma, pilla, klia eller peta på behandlat område. Det finns att köpa en färgad kräm med solskyddsfaktor, som ska användas dagtid,

dock rekommenderas den inte till oljig hudtyp då den hudtypen redan från början läker långsammare.

Applicera gärna denna kräm försiktigt med en ren tops för att smörja det behandlade området, 2-3 gånger om dagen eller fram tills att prickarna fallit bort.


Vi rekommenderar även att ta en hög dos av C-vitamin under läkningsprocessen för att ge huden bästa förutsättning för läkning och även minska risken för hyperpigmentering.

Du kan känna en stickande svidande känsla i det behandlade området direkt efter behandling. Det är normalt, och beror helt enkelt på att värmen håller på att lämna huden.

Det brukar inte kännas mer än en timme.  Det behandlade området får inte täckas med plast, flytande plåster, eller någon typ av krämer eller make up. Tills epidermis (yttersta lagret av huden) är läkt(3-7 dagar). Försök undvik att sova på det behandlade området, och håll det högt. 

Det är högst osannolikt att man får en infektion från en plasmaljusbehandling, eftersom den "skada" som görs inte ger ett öppet sår.

Men trots det, så är de första 12 timmarna efter behandlingen viktigt att du inte utsätter dig för eventuella smittorisker.

Det är normalt att det behandlade området känns stramare och torrare än vanligt.

När microskorporna fallit bort kommer huden under att vara lite rosa, då det bildats en ny fräsch babyhud.


FÖLJANDE RUTINER DAGAR EFTER BEHANDLING

Små microskorpor kommer att bildas och kommer vara synliga i upp till en vecka. Rör ej!

Behandlat område får tvättas med ljummet vatten och klappas torrt. 

Undvik att stå med ansiktet mot dushen i varmt vatten första veckan. 

Undvik att raka området första veckan. 

När ALLA microskorpor fallit bort kan du återgå till dina vanliga rutiner igen.

Dock ska du lägga till en rutin, vilket är använda solskyddsfaktor 50 de följande 5 månaderna.

Du får inte använda bastu eller solarium under de närmsta 3 månaderna.

Undvik solen under de starkaste timmarna. Använd gärna solglasögon och hatt. 

Undvik andra ansiktsbehandlingar under läkningsprocessen. (3 månader.)


SKÖTSELVÅRD

Klorixidin

Läkande hudkräm(innehåller näring för stamceller)

SPF 30/50/70

 

ANDRA TIPS OCH RÅD

Undvik rökning för bästa läkning och resultat.

Att ta en hög dos av C-vitamin hjälper immunsystemet att läka fortare

Vill man göra ytterligare behandlingar I ansiktet, på annat område, så kan det göras  först tidigast efter tre månader.

Därför rekommenderas att göra dessa behandlingar samtidigt, så spar man både tid och pengar,

då man får mellan 15-25% rabatt på totala summan om slår ihop flera områden och behandlar samtidigt.


Vad är en plasmaljus behandling? 

Det är en behandling där man krymper lös hud och stramar åt den. Man kan även reducera/ta bort rynkor och fina linjer. Med andra ord hudföryngring. Vanligast behandlingsområden är runt ögonen - tex ögonlockslyft eller den tunna huden under ögonen. Även kråksparkar, arga rynkan, nasolabiallinjer, marionettlinjer, hals och rynkor i pannan. Man kan i princip behandla alla hudområden som är rynkig eller lös. Mage, armar, dekolltage, ärr, bristningar osv...

 

Hur går själva behandlingen till?

Först bedövas området som ska behandlas med en kräm i ca 20-30 minuter. Sedan används en plasma penna som avger elektrisk energi när man riktar den mot huden. Den avger då en flash av plasmaljus, vilket skapar ett litet microbrännsår i form av en liten prick. 

När man "prickat" hela området smörjs det in med en eftervårdsprodukt och läkningsprocessen får ta vid. 

 

Vad är det man använder för verktyg?

Vi arbetar med ett "verktyg" som heter plasmapen. Plasmaljus behandlingar är det många liknande aktörer som säger sig göra. Men det är inte alltid riktigt sanning. Vi använder oss av en äkta plasmapen från Louise Walsh International. Den säkraste och mest effektiva på marknaden. Den har endast en 0,4 mm tunn sond som gör att behandlingarna blir säkra och precisa. Naturligtvis är sonderna av engångstyp.

 

Men vad är det som händer som gör att huden kan krympa?

Den lilla flash av plasmaljus som huden får, gör att det startas en inflammation i dermis (läderhuden) vilket i sin tur gör att bindvävscellerna (fibroblasterna) börjar bilda nytt kollagen. 

 

Vad är kollagen?

Ca 70% av huden består av kollagen, som i sin tur består av proteintrådar som gör huden stabil och slitstark. Som små barn har vi full tillgång till kollagen, och det är också därför som vi då kan grimasera utan att få tillstymmelse till några rynkor eller veck. Det är kollagenet som gör att bebisarna är alldeles släta i hyn. Produktionen av det kroppsegna kollagenet minskar i takt med att vi blir äldre, samtidigt som nedbrytningen fortsätter i samma hastighet. Och då bildas det rynkor utifrån hur vi använder vår hud.

 

Vad händer efter behandlingen?

Man får med sig eftervårdsprodukter som man ska använda nästföljande vecka tills prickarna fallit av. Direkt efter behandling kan man redan se en åtstramning av huden. Det är vanligt att en svullnad uppstår, samt rodnad, vilket är helt normalt och hör till behandlingens läkningsprocess. I en del sällsynta fall kan svullnaden bli extrem. Huden kommer nu att fortsätta läka, och starta själva kollagenproduktionen. Denna fas håller på i 3 månader, så det är först efter det som man kan se slutresultatet på behandlingen. 

Viktigt! Efter hudens yttersta lager har läkt, (ca 3-7 dagar), så måste man smörja med solskyddsfaktor 50 i minst 12 veckor, dock rekommenderas gärna 20 veckor.

 

Varför är det så viktigt att smörja med solskyddsfaktor efter en plasmaljusbehandling?

Plasmaljusbehandling med plasma pen är så effektiv så när microskorporna börjar falla bort har en alldeles ny färsk hud bildats under, precis som bebishud. Och en bebis sätter man ju inte ut i direkt solljus, eller hur? Om huden utsätts för direkt solljus den närmaste tiden efter en behandling, så kan melaninet i den nya huden starta en hyperpigmentering. Dvs man kan få pigmentfläckar.

 

Varför kan endast ljushyade behandlas med plasmaljus?

När man "skadar" det basala lagret i epidermis, vilket är själva anledningen med plasmaljuset, så kan även melaninproduktionen störas. Melanin är det pigment vi har som skapar vår hudfärg. Blir melaninproduktionen störd, så startar det antingen överproducera, eller så slutar det helt producera melanin. Vilket kan leda till att antingen får man mörka, eller vita fläckar som ärr. Ljushyade producerar inte lika mycket melanin, vilket gör att där tar melaningproduktionen ingen, eller väldigt liten skada. Därför tar vi inga risker med att behandla personer som ligger över en trea på fitzpatrickskalan.

 

Kan man göra om behandlingen om man inte är fullt tillfredsställd med resultatet?

Ja, men efter tidigast tre månader. Huden måste få tid att hinna läka helt, både på utsidan och insidan. Man kan som max göra 4 behandlingar i följd på samma område. Många gånger räcker 1 behandling, och i andra fall behöver man komplettera med fler. Görs fler behandlingar av samma område lämnar vi 25% rabatt på nästföljande behandlingar.

 

Vilka resultat kan man förvänta sig?

Resultaten brukar kunna bli väldigt tydliga, men är förstås väldigt individuella. Det beror på många faktorer; anamnes, livsstil, ålder, hudtyp, läkkött, hudelasticitet osv... Så man måste ha realistiska förväntningar utifrån var man själv befinner sig utifrån dessa faktorer. Alla hudar är olika och alla ansikten är olika.

 

Vilka risker finns det?

Allergi mot bedövningsmedel (lidocaine)

Sårinfektion / sårläkning / ärrbildning (sällsynt)

Pigmentförändringar - hyperpigmentering. (En solkräm med solskyddsfaktor 50 bör användas efter behandling under följande 12-20 veckor. Skulle hyperpigmentering trots allt hända, så kan mikrodermabrasion, rejuvinerande behandlingar eller andra relevanta behandlingar hjälpa - efter full läkning, 3 månader.)

Otillräckligt resultat av behandlingÄr jag en lämplig kandidat för plasmaljusbehandling?

 

På konsultationen kommer vi närmare gå igenom din hälsostatus, risker, förväntningar och skötselråd, men det finns några omständigheter/diagnoser som gör att man inte kan behandla.   

 

Svarar du ja, på någon av följande frågor, så är du tyvärr ingen lämplig kanditat för denna behandling.

 

Är du gravid, eller ammar?

Har du pacemaker?

Har du blödarsjuka?

Tar du blodförtunnande medicin?

Lider du av keloid ärrbildning?

Har du hepatit C?

Ligger du på mellan 4-6 på fitzpatrick's skala? (Är du lätt mörkhyad - svart)Introduktion

Precis som med de flesta hudföryngrings behandlingar finns det bieffekter, men återuppbyggningsfasen av en plasma ljus behandling, samt resultatet, har frekvent visats vara överlägset andra liknande apparater. 

Följande tar vi upp på en konsultation, men det kan vara bra att ha fått läsa igenom det en gång innan också.

 

Före behandling

Vi rekommenderar att du undviker solning (soljus, solarium, solinjektioner) 2-4 veckor innan behandling. Du ska helst vara helt osolad på den hud som ska behandlas. Alltså du ska ha din orginal hudfärg. Idealt är att även använda solskyddsfaktor 50 för att preparera huden ett par veckor innan, särskilt om du är naturligt lite mörkare ihuden. (Dock kan man ej behandla hudtyper från 4 och uppåt på fitzpatrick's skala.) Vi går igenom vart du ligger när du kommer på konsultation.

Undvik alla andra typer av behandlingar på samma område som du har för avsikt att behandla, en månad innan plasmaljus behandling. Såsom t ex laserbehandling, kemisk peeling, fillers, botox osv.

KUNDPOLICY

* Inga barnvagnar kan tas in i lokalen samt att pga tidigare klagomål så kan vi ej tillåta barn under behandlingstillfällena.

* Inga hundar pga risker för allergier samt rädslor.

* Man får endast vid behandlings tillfällen ta med HÖGST 1 kamrat som sällskap pga tidigare klagomål.

BOKNINGSINFORMATION

www.bokadirekt.se/salonggamlaunik

Mail: info@salonggamlaunik.se

Instagram: salonggamlaunik


Torsgatan 49, Steriksplan

Stockholm

AVBOKNINGSPOLICY

Avbokning måste ske 24H innan bokat kundbesök.

Vid uteblivet kundbesök debiteras 100% utav det bokade priset, och fakturan skickas via bokadirekt.se.

Företagsregister: Bolagsverket

Organisationsnummer: 559062-6767

Momsregistreringsnummer: SE5590626767

Auktoriserad Representant: Alexandra Boström-Larsson

Mail: info@salonggamlaunik.se


Innehar F-Skattesedel

Copyright © All Rights Reserved