Corona Policy

STOCKHOLM

Covid-19 Våra åtgärder

 

På grund av hur allvarligt detta virus har intagit folkhälsan i detta land vill vi på Salong Gamla Unik försäkra oss och tydliggöra våra åtgärder under denna period. Främst för att vi har personal(arbetskraft) som anses vara riskzons- grupp och respektera kunders rädslor & hälsa, så vill vi motverka dom ”höga” riskerna genom att vidta dessa åtgärder nedan.

Har du inom dom närmaste 2 veckorna, innan den bokade tid du har hos oss;

 

 • Varit ute och rest(oavsett riskzons länder)
 • Varit krasslig, av något slag(trötthet, snuva, halsont, hosta, feber, rinniga ögon eller lockkänsla för öronen).
 • Har haft en kroppstemperatur över 37,5
 • Befunnit dig på platser som innebär större folkmassor

 

Har du svarat JA på någon av punkterna ovan, boka om din tid!

 

Till er erbjuder vi;

 • Munskydd – Står på kassadisken.
 • Handsprit – Finns på toaletten, kassadisken samt lilla väntbordet i entrén.
 • Pappershanddukar – inga handdukar vid tvätt av händer på toaletten.
 • Inför Ögonfransförlängningsbehandlingar – Tvätta fransarna!
 • Inför Nagelbehandling - Tvätta händerna!

 

Våra dagliga rutiner;

 • Använder munskydd
 • Byter samtliga handdukar mellan kunder
 • Handspritar händer och verktyg mellan behandlingar

 

 

Vi följer kontinuerligt uppdateringar som sker på Vårdguiden och  Folkhälsomyndighetens hemsidor.

 

Rekommendationer;

Ett allmänt förebyggande råd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

Det kan också vara bra att tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten. Handsprit kan också vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

Ta även ett djupt andetag och håll andan i 10sekunder. Om du klarar det utan att hosta, känna obehag eller tryck över bröstet betyder det att lungorna inte är infekterade, och det tyder på att du inte har en infektion. Enligt experter från Taiwan.

Alla bör även se till att hålla mun och hals fuktiga genom att dricka en slurk vatten, helst varje kvart. Vatten och andra vätskor leder viruset in i magen, och magsyran ser till att viruset dör. Enligt läkare från Japan.

                                                                                                                         

Är du osäker, ring 113 13 eller 1177

Coronaviruset som orsakar sjukdomen covid-19 smittar i första hand genom kontakt med droppar och sekret från luftvägarna. Överföring av droppar och sekret kan ske direkt från hostningar och nysningar, så kallad droppsmitta, eller vid kontakt mellan personer, så kallad direkt kontaktsmitta.

Det är fortfarande oklart om så kallad indirekt kontaktsmitta, det vill säga spridning via droppar som landat på ytor eller föremål, har någon betydelse för spridning av covid-19.

Genom att tvätta händerna och undvika att röra vid ansiktet samt att undvika nära kontakt med sjuka människor minskar risken för smitta.

 

Hur sjuk blir man av covid-19?

De allra flesta som smittas blir lindrigt sjuka med luftvägssymtom som går över av sig själva, men vissa drabbas av allvarligare sjukdom som lunginflammation. 

 

Hur länge är man sjuk av covid-19?

Den kunskap vi har om hur länge covid-19 varar, kommer från WHO:s rapport "Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)". Där anges att de flesta personer som fått lindriga sjukdomssymtom (feber och hosta) blev friska efter två veckor. För de som blev allvarligt sjuka tog det mellan tre och sex veckor innan de var friska igen.

Copyright © All Rights Reserved