Viktig Information

STOCKHOLM

Att vi alla människor har olika förutsättningar är ju inte direkt en myt, utan mer ett starkt faktum. När det kommer till ögonfransförlängning och hur vida hållbarheten resulterar, är från INDIVID till INDIVID. Eller rättare sagt, kvinna till kvinna! Hur man som kund mår och hur dennes vardagsliv ser ut, är ju inget fransstylisten kan påverka. Kvinnokroppen har alltid, så långt man kan minnas, haft förmågan att bli påverkad utav fysiska faktorer(läs mer om faktorerna på sidan) eller psykiska. I och med detta faktum, är ett plötsligt fransfall inte OVANLIGT! Vilket leder till att man som fransstylist inte alltid kan ta ansvar för vad som sker innan behandling eller ännu mindre ansvar för vården av fransförlängningen efter behandlingen, endast under behandlingstiden. Därför har vi en gräns på max 3 dagar att kunna få en kostnadsfri behandling. För att minska missförstånd samt frustration över en fantastisk behandling, så följ din fransstylist rekommendationer. Ögonfransförlängning faller inte bara av, utan en förklarlig händelse!

VIKTIG INFORMATION

ÖGONFRANSFÖRLÄNGNING - INTRODUKTION


Vanlig tidsperiod: kraftigt fransfall inom3-6dagar

"Glasfransar"

Fransfall inom 3-6dagar


Begreppet ”Glasfransar” har blivit mer och mer påtagligt och man fått räkna in de i ekvationen för hållbarheten för ögonfransförlängningen. Oavsett hur man som fransstylist ALLTID utför samma arbetsrutiner, så är det en riktig utmaning att få fransarna hållbara, i många fall helt omöjligt. Det är otroligt vanligt i bröstamning, övergångsålder samt intensivträning, då man producerar fram ett ämne mer än vanligt som heter ”SEBUM”. Detta ämne klassas som en kroppsolja, och blir som ett skydd mot kroppshåret. Det utsöndras från talgkörtlarna(hårfolliklar) och smörjer både hårstrå och hud. Oftast är det temporärt men är inte helt ovanligt att det kan bli/vara permanent.


Symptom: svettig/fet/olijg hy.

Propylene Glykol

Fransfall upp till  7dagar


Tänk på att INTE använda skönhetsprodukter som innehåller "Propylene Glykol". Ämnet löser upp limmet och resulterar i att franförlängningens hållbarhet försämras mellan 3-6dagar. Det kan finnas i bl.a. mascara,eyeliner, shampo/balsam eller ögonkrämer etc.


Tänk på att ordentligt tvätta fransarna precis innan behandling, då det kan ligga kvar som en beläggning/hölje omkring fransar, som resulterar i ett tidigare fransfall. Vanlig beläggning/hölje är tårvätska, Sebum(kroppsolja), ögonkräm och Sminkrester etc.


Läs på innehållsförteckningen på din produkt!

 

Kan även heta: Propyleneglykol, 1,2-propyleneglykol, 1,2-propandiol, 1,2-dihydroxipropan, propan-1,2-diol, metyletylenglykol, syntetisk glycerin, monopropylenglykol, propylenglycolum, E 1520 Propan-1,2diol, glycol, monopropylene glycol, propyléne-glycol(franska), propylenglykol(tyska).

"Lim fel"

Fransfall inom 1-2dagar


Det kan uppstå produktionsfel i limmet redan från flaskan, därav har vi den "Policyn" att skulle detta uppstå, ligger det i kundens intresse att informera sin fransstylist om detta inom 3 dagar(!) då fransstylisten ersätter med en kostnadsfri behandling. Är det fel på limmet så märker man det redan vid första duschen. Alla fransar ramlar av utan sin egna naturliga frans.


På Salong Gamla Unik upprätthåller vi rätt temperatur och rätt luftfuktighet för att limmet skall bibehålla sin funktionalitet.


Luftfuktighet: 45-55%

Temperatur: 19-24 grader celsius

VAD SOM PÅVERKAR FRANSFÖRLÄNGNINGEN

Självvalda Faktorer

1.Undvika skönhetsprodukter som är oljebaserade.

2.Intensivträning

3.Vattenfast mascara

4.Bastu el. Bicram Yoga

5.Duschstråle

6.Gnugga-i-ögonen på morgonen

7.Vind (hastigheter som innefattar blåst för fransar).

8. Ej rengjorda fransar

9.Använt en produkt som innehåller Propylene Glycol


Fransstylisten kan påverka

Är endast bedömningen utav vald längd samt böj efter kundens franskvalite! Vid för kort erfarenhet eller "fel" rådgivning med kunden, kan det förekomma bedömning av för lång längd samt böj, då kundens franskvalite ej orkar bära upp fransförlängningen. Börja ALLTID kortare och arbeta sig successivt framåt på millimeterna. Risken med denna fel bedömningen av franskvalite är att DU som kund tappar fortare din egen naturliga frans.

Denna "felbedömning" kan orsaka belastning för hårsäcken och det kallas för traktionsalopeci.

Detta innebär att konsfransen skadar hårsäcken och gör att franstillväxten saktar ner. En konstfrans bör ej vara längre än 1/3 till 1/2 av kundens naturliga frans.


Faktorer man ej kan påverka

1.Hormonförändringar

2.En sovsida

3.Mycke tårar(tårvätska)

4.Medicinering

5.Stress

6.Infektion i kroppen

7. Ett naturligt byte av din egna frans

8.Bröstamning

9.Vitaminbrist

10.Sorg i livet

11. Tillfällig eller permanent oljig/fet hy

Copyright © All Rights Reserved