Plasma Skin Lift

STOCKHOLM

PLASMA SKIN LIFT

Vad är en plasmaljus behandling? 

Det är en behandling där man krymper lös hud och stramar åt den. Man kan även reducera/ta bort rynkor och fina linjer. Med andra ord hudföryngring.

Vanligast behandlingsområden är runt ögonen - tex ögonlockslyft eller den tunna huden under ögonen. Även kråksparkar, arga rynkan, nasolabiallinjer, marionettlinjer,

hals och rynkor i pannan. Man kan i princip behandla alla hudområden som är rynkig eller lös. Mage, armar, dekolltage, ärr, bristningar osv.

 

Hur går själva behandlingen till?

Först bedövas området som ska behandlas med en kräm i ca 45 minuter. Sedan används en plasma penna som avger elektrisk energi när man riktar den mot huden.

Den avger då en flash av plasmaljus, vilket skapar ett litet microbrännsår i form av en liten prick. 

När man "prickat" hela området smörjs det in med en eftervårdsprodukt och läkningsprocessen får ta vid. 

 

Vad är det man använder för verktyg?

Vi arbetar med ett "verktyg" som heter plasmapen. Plasmaljus behandlingar är det många liknande aktörer som säger sig göra. Men det är inte alltid riktigt sanning.

Vi använder oss av en äkta plasmapen. Den har endast en 0,4 mm tunn sond som gör att behandlingarna blir säkra och precisa. Naturligtvis är sonderna av engångstyp.

 

Men vad är det som händer som gör att huden kan krympa?

Den lilla flash av plasmaljus som huden får, gör att det startas en inflammation i dermis (läderhuden) vilket i sin tur gör att bindvävscellerna (fibroblasterna) börjar bilda nytt kollagen. 

 

Vad är kollagen?

Ca 70% av huden består av kollagen, som i sin tur består av proteintrådar som gör huden stabil och slitstark. Som små barn har vi full tillgång till kollagen,

och det är också därför som vi då kan grimasera utan att få tillstymmelse till några rynkor eller veck. Det är kollagenet som gör att bebisarna är alldeles släta i hyn.

Produktionen av det kroppsegna kollagenet minskar i takt med att vi blir äldre, samtidigt som nedbrytningen fortsätter i samma hastighet.

Och då bildas det rynkor utifrån hur vi använder vår hud.

 

Vad händer efter behandlingen?

Man kan köpa med sig eftervårdsprodukter som man ska använda nästföljande vecka tills prickarna fallit av. Direkt efter behandling kan man redan se en åtstramning av huden.

Det är vanligt att en svullnad uppstår, samt rodnad, vilket är helt normalt och hör till behandlingens läkningsprocess. I en del sällsynta fall kan svullnaden bli extrem.

Huden kommer nu att fortsätta läka, och starta själva kollagenproduktionen. Denna fas håller på i 3 månader, så det är först efter det som man kan se slutresultatet på behandlingen. 

Viktigt! Efter hudens yttersta lager har läkt, (ca 3-7 dagar), så måste man smörja med solskyddsfaktor 50 i minst 12 veckor, dock rekommenderas gärna 20 veckor.

 

Varför är det så viktigt att smörja med solskyddsfaktor efter en plasmaljusbehandling?

Plasmaljusbehandling med plasma pen är så effektiv så när microskorporna börjar falla bort har en alldeles ny färsk hud bildats under, precis som bebishud. Och en bebis sätter man ju inte ut i direkt solljus. Om huden utsätts för direkt solljus den närmaste tiden efter en behandling, så kan melaninet i den nya huden starta en hyperpigmentering. Dvs man kan få pigmentfläckar.

 

Varför kan endast ljushyade behandlas med plasmaljus?

När man "skadar" det basala lagret i epidermis, vilket är själva anledningen med plasmaljuset, så kan även melaninproduktionen störas.

Melanin är det pigment vi har som skapar vår hudfärg. Blir melaninproduktionen störd, så startar det antingen överproducera, eller så slutar det helt producera melanin.

Vilket kan leda till att antingen får man mörka, eller vita fläckar som ärr. Ljushyade producerar inte lika mycket melanin, vilket gör att där tar melaningproduktionen ingen,

eller väldigt liten skada. Därför tar vi inga risker med att behandla personer som ligger över en trea på fitzpatrickskalan.

Plasma Skin Lift


"Arga Rynkan"                               2500kr

"Kråksparkar"                               3000kr

Öronfäste                                         3000kr

Överläpp                                           2500kr

Övre Ögonlock                               4000kr

Under Ögonen                                3000kr


Ärr/Bristningar                      fr.3000kr

Nasolabiaveck                              3000kr

Marionettlinjer                           3000kr

Käklinje                                          4000kr                                                     

Fullt Kindlyft                                4500kr

Fullt Pannlyft                                3500kr

Halsområdet                                 5000kr

Bröst/Dekoltage                          6000kr

Magområdet                                 6000kr

Copyright © All Rights Reserved